29 augustus 2016

Vrouwen kiezen…

Datum: zaterdag 3 september 2016
Tijd: 11.00 – 13.00 uur
Plaats: Ru Paré Community Chris Lebeaustraat 4, 1062 DC Amsterdam
Toegang: Gratis; Niet-leden zijn ook van harte welkom, neem gerust een introducé mee!

De 2e Kamer verkiezingen staan wederom voor de deur, op 15 maart 2017 is het zover! In Nederland is de politieke participatie van vrouwen erg laag ten opzichte van onze buurlanden. In de Tweede Kamer zijn op dit moment maar 58 leden van de 150 een vrouw; in de gemeenteraden niet eens een derde (28%). In een tijd dat het zo belangrijk is dat vrouwen in bestuurlijke en zichtbare posities hun plek verwerven, zien we (onderzoeken bevestigen dit) dat de politieke participatie van vrouwen juist afneemt.
Bij de PvdA leeft de wens om bij de komende Tweede Kamer verkiezingen meer vrouwen in de Kamer te krijgen; in ieder geval om de verdeling evenwichtiger te maken. Hoe bereiken we dit? Dit blijkt geen gemakkelijke opgave. Vrouwen willen graag maatschappelijk actief zijn, “iets” nuttigs en zinnigs doen. Maar als het om politiek gaat, twijfelen zij. Waarom, wat houdt hen tegen? Er zijn ook vrouwen die zich jarenlang intensief inzetten vanuit het verenigingsleven (zijn lid van een partij) maar niet verkiezen om op de voorgrond te treden. Om deze vrouwen te motiveren en inspireren organiseert de VIP Noord Holland samen met het Gewest Noord Holland en de PvdA Amsterdam een bijeenkomst op 3 september in Amsterdam. Prominente rolmodellen zullen vertellen wat hun overwegingen zijn geweest om de politiek in te gaan en hoe hun ervaringen in de politieke arena zijn geweest. Hoe hebben zij thuis en politiek gecombineerd; was het te doen? Wat gebeurt er met je werkcarrière? Wat zouden ze anders doen? Al deze vragen komen aan bod. U kunt ook uw vragen stellen om een goed beeld te kunnen vormen. Misschien is een carrière in de politiek dichterbij dan u denkt.
Onze speciale gasten op deze bijeenkomst zijn: Elvira Sweet, oud gedeputeerde van Noord Holland en eigenaar EMS consultancy, Songul Mutluer, PvdA gem. Zaanstad en lid van de kandidaatstellingscommissie Tweede Kamer en Rian van Dam, voorzitter van het Gewest Noord Holland.
Heeft u belangstelling maar twijfelt u nog? Of weet u al dat u de politiek in wilt? In beide gevallen bent u van harte welkom om inspiratie /motivatie op te doen en nieuwe mensen te leren kennen. Niet-leden zijn ook welkom! Aanmelden is gewenst in verband met het aantal beschikbare plaatsen en de hapjes en drankjes.
U kunt zich aanmelden via deze link:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdk1ioguubScj5J9wboSuCBr68QJHW7KDAeUmaT7Mo3vf20Q/viewform
Voor vragen of toelichting over deze bijeenkomst kunt u bellen met Mala Eckhardt, tel.0610939593