Door op 15 oktober 2013

Uitnodiging VIP festival

Onder de titel “Vrouwen en Europa, wat kunnen ze voor elkaar betekenen”, organiseert de VIP-beweging [Vrouwen in de Partij] op 9 november a.s. het jaarlijkse festival in Hof 88 in Almelo. 

Het ViP-bestuur heeft een aantal afdelingen in Twente bereid gevonden om in 2013 onder voorzitterschap van Ellen Pot het jaarlijkse ViP-festival  te organiseren. Wij zijn er trots op een inhoudelijk boeiend en leuk programma aan te kunnen bieden, met veel Europese en landelijke kopstukken. De middag duurt van 12.30 uur tot 17.00 uur. Theatergroep “de Nieuwe Koning” zal zorg dragen voor de luchtige component voor deze middag. Mis het niet en kom! Daarna zijn er werkgroepen met de volgende gespreksleiders en thema’s:

  1. Europarlementariër Emine Boszkurt:  vrouwen en mensenhandel
  2. Europarlementariër Judith Merkies : vrouwen en innovatie/techniek
  3. Burgemeester van Gronau Sonja Jürgens: campagne voor Europa
  4. Wethouder van Enschede Marijke van Hees: campagne voor Europa
  5. Marije Laffeber: geweld tegen vrouwen
  6. Vera Claes:  Equal Pay Day 2014
  7. Vice  President PES Women:  Marja Bijl: “Bring Europe Home”  oftewel  “Breng Europa Thuis”
  8. 2e Kamerlid Keklik Yucel: emancipatiepolitiek
  9. 2e Kamerlid Angelien Eijsink: vrouwen en defensie

Vervolgens zal een forum van deze werkgroepleiders plenair met u  in discussie gaan. Onze Staatssecretaris van Economische Zaken, Sharon Dijksma,  zal rond 16.30 uur de “dagopbrengst” en haar visie daarop aan u voordragen. Na de sluiting om 17.00 uur is er gelegenheid tot napraten en netwerken, natuurlijk met een hapje en een drankje.

Graag vòòr 1 november  reserveren via de reserveerlijn van de PvdA: 020-5512155. Voor aanmelding heb je het nummer van deze bijeenkomst nodig: 5866. Houd je relatienummer en postcode bij de hand. Als je geen relatienummer hebt, word je doorverbonden met een van onze medewerkers (tijdens kantooruren). Een introducé meenemen is leuk.

Meer informatie? Bel of mail met één van de organisatoren: Lieneke Bolhuis, 06-55977815 of [email protected]

De locatie is een kwartier lopen vanaf het CS. Via dit mailadres kun je ook aangeven (vòòr 1 november) of je transport (voor hoeveel personen?) van het station Almelo naar Hof 88 nodig hebt die dag. Ook kun je middels dit adres aangeven (vòòr 1 november) of je gebruik wilt maken van kinderopvang.

Locatie: HOF88 – Elisabethhof 4 – 7607 ZD Almelo