Persbericht: Equal Pay en Nieuwe Voorzitter Naima Ajouaau

8 maart 2018

“PERSBERICHT

Initiatiefwet gelijke betaling

Deze week is de initiatiefwet ‘Gelijke betaling’ van de PvdA ingediend door Lilianne Ploumen. De Rooie Vrouwen steunen deze wet van harte en willen hier vandaag, 8 maart aandacht op vestigen door een T-shirt-actie die gaat lopen tot en met ‘UnEqual Pay Day’ op 31 oktober. Vanaf die dag werken vrouwen de rest van het jaar dus voor niks.

Vrouwen krijgen nog steeds minder betaald, voor hetzelfde werk. En die loonkloof kan wel oplopen tot 30%! Dat kunnen we niet blijven accepteren. Het fenomeen lost zich blijkbaar niet vanzelf op.

Tirza Houben, vice-voorzitter van de Rooie Vrouwen:
“Het thema ‘it’s a No brainer’ is gekozen, omdat iedereen begrijpt dat het belachelijk is: die onverklaarbare loonverschillen tussen mannen en vrouwen. Dat hoef je niet uit te leggen. Het is zo klaar als een klontje. Het is zelfs een beetje beschamend, dat we hier nog voor moeten vechten. Met andere woorden: ‘It’s a No brainer’.”

Ook willen we in dit bericht vermelden dat de Rooie Vrouwen vanaf vandaag een nieuwe voorzitter hebben. Naima Ajouaau, oud-Statenlid en initiatiefneemster van ‘niet mijn Islam’.
Samen met Tirza Houben als vice-voorzitter streeft ze ernaar om de Rooie Vrouwen weer op de kaart zetten en het verschil te maken voor vrouwen binnen, maar ook buiten de politiek.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tirza Houben, Statenlid PvdA Limburg, en vice-voorzitter “