Inge Oosting, #30 op de Tweede Kamerlijst

17 november 2023

Inge Oosting is onze kandidaat in Drenthe, een echte feministe met een hart voor dierenwelzijn en eerlijk zzp- en flexwerk. Het zal je dan ook niet verbazen dat dit de onderwerpen zijn die zij wil aanpakken in de Tweede Kamer. Op 22 november heb je de kans om op Inge te stemmen (nummer 26 op de lijst van GroenLinks/PvdA) en deze Drentse naar Den Haag te sturen.

Wanneer wist jij dat jij je verkiesbaar wilde stellen voor de Tweede Kamer?

Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 stond ik ook op de lijst. In oktober van hetzelfde jaar heb ik afscheid van de politiek genomen in verband met een andere baan. Maar het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan. Toen ik werd gebeld op vakantie in Limburg was er geen ontkomen meer aan, mijn besluit was genomen.

Waar wil jij de komende vier jaar voor inzetten?

Ik ben wel georiënteerd op meerdere portefeuilles, maar heb natuurlijk wel voorkeur. Omdat ik werkzaam ben in het bedrijfsleven, specifiek in de Metalektro en Bouw & Infra, heeft de arbeidsmarkt mijn volle aandacht als het gaat om wet- en regelgeving met betrekking tot flexkrachten en zzp’ers. Daarnaast zou ik me graag willen inzetten voor meer wet- en regelgeving op het gebied van dierenwelzijn.

“Kop d’r veur”

(dat is Drents)

Waarom is dit een belangrijk onderwerp voor jou?

Vanwege de enorme omvang van het flexkrachten en zzp’ers op niet al te lange termijn voor forse problemen gaat zorgen. Denk daarbij aan de sociale voorzieningen in geval van werkloosheid of ziekte, leegloop van de opleidingsfondsen, wegens gebrek aan bijscholing daling van kwaliteit en dit werkt uiteindelijk ook nadelig voor de werkgevers.

Wat betreft dierenwelzijn vind ik het ronduit walgelijk wat misgaat bij slachthuizen, geen handhaving op broodfokkers en geen straffen voor dierenmishandeling. Er is ontzettend veel dierenleed en dat moet stoppen.

Hoe hoop jij dat Nederland over vier jaar (als wij weer mogen stemmen) uit ziet?

Een land met een visie voor langere termijn, want waar visie ontbreekt komt het volk om.

Wat betekent de sociaaldemocratie voor jou?

Een eerlijke verdeling van kennis, inkomen en macht. Waarbij je zelf verantwoordelijkheid neemt, maar als het even niet lukt om wat voor reden dan ook, dat je wordt geholpen.

Waarom ben je de politiek ingegaan?

Voor een eerlijke en rechtvaardige samenleving.

Wat zijn jouw grootste drijfveren?

Rechtvaardigheid en gelijke kansen. Ongeacht je afkomst en ongeacht je geslacht.


Volg Inge op social media: Instagram  |  X/Twitter   |  Linkedin

Wil Inge publiek op social media steunen?
Download hier een afbeelding.