Algemeen bestuurslid

Mädi Cleerdin

Mädi Cleerdin

Over Mädi Cleerdin

Wauw! Toen ik het telefoontje kreeg: “ je zit in het bestuur van de Rooie Vrouwen”, verscheen er een grote glimlach op mijn gezicht, wat fantastisch!

Ik ben Mädi, achternaam Cleerdin, mijn meisjesnaam die ik in mijn geboortestad ‘s- Hertogenbosch heb gekregen. Bij mijn geboorte besloot ik eerst linksom te draaien voordat ik op de wereld kwam. Mijn vader constateerde dat ik ook nog rossig haar had en daarmee was de “politieke” toon gezet.

Ik heb een dochter en een zoon, ben getrouwd in Dokkum en woon op Zuurdijk in gemeente De Marne, een schitterend klein dorpje in de provincie Groningen. De kunst van het leven is voor mij positief in het leven staan, elkaar met respect behandelen, elkaar verrijken, niet veroordelen en niet uitsluiten, maar elkaar omarmen en de ruimte geven. Ik wil vechten voor een eerlijke samenleving met gelijke kansen en rechten voor vrouwen én voor mannen. Daarvoor opkomen zit in mijn rode hart. Het is mijn streven om verbinding aan te gaan met vrouwen binnen en buiten de politiek, hen in hun kracht zetten en daarin een rol van betekenis spelen.