Door op 12 januari 2017

ViP op bezoek bij Hedy d’Ancona

Onlangs is de ViP op bezoek geweest bij Hedy d’Ancona. Aan haar eigen grote eetkamertafel passeerden tal van onderwerpen de revue. Hedy kijkt terug op een bewogen en succesvolle tijd bij de Rode vrouwen. Ze is trots op het succes van de vrouwenbeweging en durft de vinger op zere lekken te leggen.

In het gesprek geeft Hedy Vip mee om de regels en omstandigheden omtrent kinderopvang de komende tijd goed te volgen en niet los te laten.

Tijdens het gesprek komt ook het thema hoofddoekjes, burkini’s en buka’s aan de orde. Hedy stelt dat alle geloven misbruikt zijn en worden om vrouwen overal ter wereld te onderdrukken of niet gelijkwaardig te positioneren. Op de vraag of je de onderdrukte vrouwen uit orthodoxe groepen hun eigen emancipatie proces moet gunnen en niets erover moet zeggen, reageert ze snel, en vraagt ze zich af of solidariteit nog wel begrepen wordt. Hedy is van mening dat ViP dat altijd moet willen bespreken en aan de orde moet blijven stellen. Het zijn niet de geloven, maar de uitvoerders die in de naam van hun geloven vrouwen begrenzen. ViP moet dit tegen gaan.

De PvdA heeft de rode vrouwen beweging nodig om acties te ondernemen en indien nodig zaken af te dwingen. Alleen op deze manier kunnen wij de positie van vrouwen in Nederland verder verbeteren.

Het gesprek met Hedy was inspirerend en prikkelt en geeft het ViP voldoende aanknopingspunten mee om aan de slag te gaan.