Door op 15 oktober 2013

Vrouwennetwerk Amsterdam springlevend!

Afgelopen zondag was de bijeenkomst ‘Kennismaken met elkaar en de partij’ georganiseerd door het Vrouwennetwerk Amsterdam in samenwerking met het ViP. Met maar liefst 55 vrouwen (gastsprekers en nieuwe leden) waren we bij elkaar in Huis van de Wijk Lydia. Het doel van de bijeenkomst was nieuwe leden kennis laten maken met andere nieuwe vrouwelijke leden en de verschillende functies binnen de partij.

Tijdens de opening van Marjolein Moorman werd duidelijk dat er nog niet gesproken kan worden van een evenredige vertegenwoordiging van het aantal mannen en vrouwen in politieke organisaties. De kern van het programma van de middag bestond uit speeddates tussen vrouwen die politiek actief zijn binnen de PvdA en nieuwe PvdA-leden. Er werd van alles uitgewisseld. Van een inhoudelijke discussie over Europa tot de vraag wat drijft jou in je politieke werk. Kortom, inspirerende verhalen en vragen!

Als Vrouwennetwerk Amsterdam hopen we dat dit voor de vrouwelijke nieuwe leden een eerste stap is in het actief worden binnen de partij.

Met dank aan al onze gastsprekers:
Marjolein Moorman, Judith Merkies, Zita Schellekens, Andrea Bartman, Edith Brouwer, Elvira Sweet, Farida Polsbroek, Guillaumine Nelom, Jesse Bos, Linda Maasdijk,
Maaike Arnhem, Peggy Burke, Rina van Rooij, Tanja Oosterbaan en Maaike van den Herik.

Mede namens Ellis van der Meulen, Tamara Keers, Roos van Mansfeld en Margreet Elings