Vacatures voor het landelijk bestuur van de Rooie Vrouwen

2 juli 2022

De Rooie Vrouwen vormen dé feministische organisatie binnen de PvdA. Vanuit een intersectioneel perspectief richten wij ons op drie pijlers: gelijkheid, ongewenst gedrag en beslisplekken. De organisatie leeft verspreid over het hele land en kent op dit moment zeven actieve afdelingen. We werken samen met andere netwerken in de partij, maar ook met organisaties buiten de partij. Er zijn veel concrete plannen die meer menskracht nodig hebben en daarom zijn wij op zoek naar nieuwe landelijke bestuursleden (onbezoldigd). Als actieve Rooie Vrouw (V/X/M) ben jij lid van de PvdA (of bereid dit te worden) en op de hoogte van ontwikkelingen rond voor ons belangrijke thema’s.

Wij hopen daarnaast dat jij:

– Een verantwoordelijke DOENER bent
– Energie krijgt van samenwerken en hier ook ervaring mee hebt
– Flexibel bent, omdat je begrijpt dat het opbouwen van een club soms onvoorspelbaar kan lopen
– 5-8 uur per week wilt investeren in het behalen van onze doelen (the epic is yet to come!)
– Je voor twee jaar wilt committeren, zodat je echt resultaat kunt zien van je werk
– Ervaring hebt met campagnes opzetten en/of (uit)voeren
– Sociale media en goeie foto’s maken fantastisch vindt
– Iemand bent die volgens andere mensen altijd veel te groot en onrealistisch denkt (maar stiekem altijd alles – ok bijna alles – voor elkaar krijgt)

Zoveel mensen, zoveel feminismen. We hopen dan ook de diversiteit in ons bestuur uit te breiden; bijvoorbeeld met een man, iemand boven de 50 en/of mensen die buiten de Randstad wonen. Juist omdat we door het hele land zitten, kan het soms voorkomen dat je zult moeten reizen om een vergadering, bijeenkomst of actie te organiseren of bij te wonen. Als je niet aan al onze ‘wensen’ meent te voldoen maar wel voelt dat je deze stap wilt maken: kom in actie! Laat ons weten wat jij toevoegt aan het bestuur. En doe dat op een manier die bij jou past.

Nu ben je natuurlijk onbedwingbaar enthousiast geworden; what’s next?

1. Stuur je motivatie en cv naar ro[email protected] (je kunt je reactie richten aan Lydia Hofman)
2. Als we voldoende match zien, sturen wij je onder embargo een to-do lijst op met de vraag wat jij waarom en hoe wilt oppakken (aangevuld met jouw ideeën)
3. We plannen een online kennismaking en kijken op welke manier jij actief wilt en kunt worden (als bestuurslid, commissielid, specifieke-bijdrager of anders)
4. Kandidaat-bestuursleden zullen vervolgens drie maanden aan de slag gaan, waarna zij worden voorgedragen tijdens de volgende ALV wanneer de nieuwe bestuursleden verkozen zullen worden

Je krijgt uiteraard altijd een reactie. De sluitingstermijn voor deze vacature is 15 juli. Dus wacht niet te lang. Voor vragen kun je contact opnemen met het huidige bestuur ([email protected]).