Vacature: bestuurslid Jong WBS

8 januari 2023

Goede diversiteit (lees meer vrouwen) in besturen is heel belangrijk! Een diverser team heeft unieke vaardigheden, perspectieven en waarden. Dat betekent: meer kwaliteit in de besluitvorming.

Dus dames. Laat deze kans niet liggen en solliciteer bij Jong WBS!

 

Over Jong WBS

Jong WBS is de jongerenafdeling van de Wiardi Beckman Stichting, het wetenschappelijk bureau van de Partij van de Arbeid. Jong WBS wil jonge mensen betrekken bij de ideeënvorming in de sociaaldemocratie en ze een bijdrage laten leveren aan het politieke en maatschappelijke debat. Dit doen we door het organiseren van inhoudelijke evenementen en politieke discussies voor jongeren tot 35 jaar. Als bestuurslid kun je, met je eigen inzet, enthousiasme en ideeën, een bijdrage leveren aan het realiseren van de doelstellingen van Jong WBS.

 

Secretaris – 4 uur per week

Ben jij een organisatorische spin in het web? Dan is de functie van secretaris misschien wel iets voor jou. Als secretaris zorg je dat de juiste informatie terecht komt bij de juiste mensen. Ook houd je de ledenadministratie bij. Verder heb je de belangrijke taak tijdens de bestuursvergaderingen notulen te maken en vast te leggen welke taken er verdeeld zijn.

De secretaris is tevens ook de vice-voorzitter van de JongWBS, bereidt de vergaderingen, zet de agenda voor vergaderingen en vervangt de voorzitter wanneer die niet beschikbaar is.

 

Bestuurslid redactie – 4 uur per week

Heb je een feilloos taalgevoel? Meld je dan aan als de nieuwe redacteur van de Jong WBS. Als redacteur ben je verantwoordelijk voor de essays en teksten op de website van de Jong WBS. Naast de redactie van ingezonden essays ben je ook verantwoordelijk voor het benaderen en motiveren van (bestuurs)leden om de website te vullen met essays.

 

Bestuurslid Wetenschap & Beleid – 4 uur per week

Ben jij een gedreven wetenschapper, student of speurneus? Zou jij graag een sociaal-democratische lens plaatsen op beleid? Hou jij van een uitdagingen en vind jij het leuk om autonome nieuwe projecten neer te zetten? Vind jij het belangrijk dat jonge talenten in de partij gehoord kunnen worden?

Dan is bestuurslid Wetenschap & Beleid is een nieuwe functie en is gericht op het opzetten van diepe inhoudelijke projecten in samenwerking met maatschappelijke partners en de donateurs van JongWBS. Het is in de partij moeilijk om gehoord te worden als jonge domeinexpert, al helemaal wanneer jij niet op een gekozen functie bekleed. Dit is jammer omdat de partij, door lage verkiezingsuitslagen, op veel (nieuwe) thema’s tekort komt.

Om uitholling te voorkomen speelt de bestuurslid Wetenschap de noodzakelijke schakel tussen de twee werelden en poogt door middel van commissies, activiteiten & onderzoeken aandacht te vestigen op belangrijke nieuwe thema’s.

Let op: dit is een nieuwe functie, dus jij zal zelf, samen met de rest van het bestuur, een invullingen aan moeten geven. Wees dus creatief,  beet je vast in je idealen en maak er een mooie tijd van.

 

Solliciteren?

Zou jij het JONG WBS bestuur willen versterken met één van deze functies? Stuur dan je motivatiebrief  en CV naar: [email protected] met [email protected] in de CC. Solliciteren kan tot 15 januari.

Vragen of heb je meer informatie nodig? Stuur dan een e-mail naar Valentijn: [email protected] of naar: [email protected].