Aanmeldingen voor de Hedy D’ancona Leergang zijn gesloten

14 februari 2021

In de tijd dat Hedy d’Ancona politica was, beleefde het Rooie Vrouwen Netwerk haar hoogtij dagen. Feministische acties waren niet ongewoon; of het nu ging om het bezetten van abortusklinieken of het aankaarten van seksisme in STER-reclamces, de Rooie Vrouwen haalden soms wekelijks de krantenkoppen. Dat is nu wel anders. Jarenlang werd gedacht dat de emancipatie voltooid was, maar de nog altijd bestaande loonkloof laat zien dat er nog wel degelijk een strijd te voeren is. Meer diversiteit in brede zin is nog steeds broodnodig in de politiek. Daarvoor kunnen we nog wat leren van dappere politica’s zoals Hedy D’Ancona. En dat is precies de insteek van onze nieuwe Hedy D’Ancona Leergang!

 

Lees verder om meer te weten te komen over deze nieuwe activistische leergang en hoe je je kan aanmelden.

Aanmelden voor de Leergang kan tot 8 maart

Wat houdt de leergang in?
De Hedy D’ancona Leergang is een feministische leergang die PvdA’ers met politieke ambities opleidt om zelfverzekerder in hun schoenen te staan in de politieke arena. Met behulp van ervaren trainers gaan we aan de slag met thema’s als hoe zet ik mezelf in de spotlights, hoe voer ik effectief actie en hoe verwezenlijk ik mijn politieke idealen.

Voor wie is de leergang bedoeld?
De leergang is bedoeld voor feministische PvdA’ers die politiek actief zijn of politieke ambities hebben en zich verder willen ontwikkelen in politieke vaardigheden.

Waarom zou ik meedoen?
De Hedy D’Ancona-Leergang heeft een uniek karakter, net als de vrouw naar wie deze genoemd is. De Leergang draagt niet alleen Hedy’s naam, maar ademt ook haar feministische en activistische karakter. Een paar uur onderuitgezakt Zoomen met een bak chips op je schoot zit er bij deze Leergang absoluut niet in. Je wordt getraind en begeleid door inspirerende trainers als Julia Wouters, Naïma Ajouaau, Rosanne Schot, Mostafa Hilali, Mariëtte Hamer, Laura Kersten, Amma Asante en Hedy D’Ancona herself. Een lijstje waar je U tegen kan zeggen!

Wat kan ik verwachten?
Deelnemers zijn een ervaring rijker na het afronden van deze leergang. Je hebt dan ten minste de volgende doelen bereikt:

  • Meer zelfkennis, weten wat je wilt en wat bij je past.
  • Uitbreiding van je netwerk.
  • Het leren en uitdiepen van vaardigheden die van pas komen in een politieke functie. Denk hierbij aan leiderschapsvaardigheden, overtuigen en effectief actievoeren.
  • Meer kennis over de PvdA en rolmodellen uit de geschiedenis.
  • Jezelf in de spotlight zetten, in het echt en op sociale media.

De leergang zal bestaan uit vijf interactieve sessies verspreid over 2021. Elke bijeenkomst heeft een ander thema. Kijk voor een uitgebreidere beschrijving van iedere sessie in het projectplan.

Wat verwachten we van jou?
Van de deelnemers wordt verwacht dat ze actief deelnemen aan alle bijeenkomsten. Om het beste uit jezelf naar boven te halen, verwachten we dat je tussen de bijeenkomsten door ook een huiswerkopdracht doet. Ook vragen we je dit jaar nog een (digitale) bijeenkomst over diversiteit in de politiek te organiseren. Tot slot, vragen we een deelnemersbijdrage van 50,- om bepaalde onkosten te dekken. Mocht je niet in staat zijn om dit bedrag op zij te zetten, dan willen we je graag tegemoetkomen. Laat het ons weten via de mail ([email protected]).

Waarom is deze leergang anders dan andere opleidingen bij de PvdA?
De Hedy D’Ancona Leergang is dé feministische leergang binnen de PvdA-opleidingen. Het onderscheidt zich van andere opleidingen door het activistische en feministische karakter en de persoonlijk setting waarin de Leergang gegeven wordt.

Hoe kan ik me aanmelden?
Aanmelden kan via de opleidingenpagina van de PvdA. We vragen je om een CV, motivatie en een portretfoto in te sturen. Daarbij mag je je creatieve geest de vrije loop laten gaan; een filmpje, een video, een liedje of een gedicht, niks is te gek! Creativiteit wordt beloond. Let er wel op dat het totale mediabestand maximaal 60MB mag zijn. Aanmelden kan tot 8 maart.

Meld je hier aan

Wanneer weet ik of ik ben toegelaten als deelnemer?
We hopen dat we alle aanmeldingen een plekje kunnen geven in onze leergang. Echter, omdat er een beperkt aantal plekken beschikbaar is, bestaat er een kans dat er een selectie plaatsvindt. In dat geval hoor je uiterlijk 27 maart of je bent toegelaten. Houd tot die tijd onder voorbehoud alvast rekening met de volgende trainingsdata: 10 april*, 15 mei, 26 juni, 18 september, 30 oktober en een fysieke terugkomdag op 27 november.

Wil je meer lezen over de invulling van de Leergang? Neem dan eens een kijkje in het projectplan.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Mail dan naar [email protected]. Houd ook onze sociale media (@derooievrouwen) in de gaten voor updates over de leergang en de aankondiging van onze fantastische trainers.

*De eerste bijeenkomst op 10 april zal in de middag plaatsvinden vanwege de overlap met de Schaper-Leergang. Doe je ook mee aan de Schaper-Leergang? Laat het ons weten.