Kennismaking kandidaat-bestuursleden

11 juli 2024

De kandidaten-adviescommissie heeft twee kandidaat-bestuursleden en een kandidaat-voorzitter voorgedragen om het bestaande bestuur te versterken. Wij zijn zeer blij met deze selectie en kijken uit naar de extra kracht en nieuwe energie die het bestuur zal krijgen. Voordat dit kan gebeuren, moeten de leden van het Rooie Vrouwen Netwerk, natuurlijkstemmen. Hieronder stellen de kandidaten zich graag voor. Ook is er een moment om maandagavond kennis te maken met kandidaat-voorzitter Anna.

📆 : Maandag 15 juli     🕒 : 19:00 uur
📍 : Online (link volgt na aanmelding)     🙋‍♀️ : Meld je hier aan

Je kan ook schriftelijk je vragen stellen, door ze te e-mailen naar: [email protected].

Anna Bomhof, kandidaat-voorzitter

Romana Lenarduzzi, kandidaat-bestuurslid

Dag Rooie Vrouwen!

Mijn naam is Romana Lenarduzzi en ik ben 30 jaar oud. Samen met mijn vriend en onze pup wonen wij in Haarlem. Al vanaf jongs af aan wist ik dat ik mij graag wil inzetten voor andere vrouwen. Zo was mijn antwoord op ‘Wat wil je later worden als je groot bent’ dat ik de baas van de wereld wilde worden zodat alle meisjes veilig naar school konden gaan en er geen honger meer bestond. Deze bevlogenheid is een rode lijn in mijn leven geworden.

Ik maak mij hard voor emancipatie, bestaanszekerheid voor vrouwen met name in kwetsbare posities en kansengelijkheid. Zo liep ik mee met pro-abortusdemonstraties in Rusland, zette ik mij in voor de daklozenopvang voor vrouwen in Den Haag en ben ik afgestudeerd met mijn onderzoek naar “EU’s fight against FGM: Female genital mutilation in Europe”. Met de rol als bestuurslid van de Rooie Vrouwen wil ik graag bijdragen aan de strijd om de positie van de vrouw beter te maken. En met feministisch activisme de Rooie Vrouwen vooruit te helpen. Juist in de deze tijd moeten we als vrouwen aan de bak. We gaan Joke Smit trots maken, help jij mee?

Jasmijn Hofman, kandidaat-bestuurslid

Hoi! Ik ben Jasmijn Hofman, geboren en getogen in Workum, Friesland. Ik ben 21 jaar en begin na de zomer aan mijn derde jaar van de opleiding Communicatie aan NHL Stenden, in het altijd mooie Leeuwarden. Naast dat ik mij heb gekandideerd voor een algemene bestuursfunctie in het bestuur van de Rooie Vrouwen, ben ik vorige maand ook verkozen als landelijk voorzitter van de Jonge Socialisten.

Mijn passie voor feminisme komt voort uit mijn overtuiging dat iedereen recht heeft op gelijke kansen, ongeacht geslacht, achtergrond, of identiteit. Op de middelbare school begon ik mij echt te realiseren dat de maatschappij vol zit met onjuistheden, en dat ik hier wat aan wilde doen. Zo ben ik ook al sinds mijn 16e actief bij de JS en de PvdA, om wat te betekenen in deze maatschappij en verandering te brengen. Want als je vind dat er verandering moet komen dan kan je het beste er zelf mee beginnen.

Tijdens mijn eerste landelijke bestuursjaar bij de Jonge Socialisten heb ik vrij succesvol het vrouwen*netwerk van de JS nieuw leven ingeblazen. Dit resulteerde in een heleboel positieve reacties en het feit dat meer vrouwen binnen de vereniging voor een bestuursfunctie hebben gesolliciteerd, wat mij nog meer motiveerde om mij te blijven inzetten voor deze belangrijke zaak!

Ik kijk er enorm naar uit om mij nog meer in te zetten met het Rooie Vrouwen bestuur, leuke activiteiten te organiseren en meer like-minded vrouwen te ontmoeten! In deze tijd is het belangrijker dan ooit om onze stem te laten horen!