Door op 28 november 2016

Festival vrouwen in de PvdA, een mooie en inspirerende bijeenkomst

Zaterdag 12 november was het weer zover: het jaarlijks festival van de Vrouwen in de PvdA. Het was een goed bezochte bijeenkomst met zo’n 150 aanwezigen: vrouwen én mannen! Het hoofdthema van de middag was integratie en empoweren doe je samen.

Er waren inspirerende sprekers waaronder Monique Quint (voormalig tweede kamerlid) die de historische achtergrond belichtte en inging op de punten waar vrouwen uit andere culturen tegenaan lopen. Liliane Ploumen (minister van ontwikkelingssamenwerking) en Kati Piri (Europarlementariër) vulden de discussie aan vanuit het optiek waarna er een goede inhoudelijke discussie plaatsvond.

Na de workshop ronde waarin werd bijgepraat over vrouwen en politiek, cultuursensitiviteit, gesprekken met vluchtelingen en uitinzetting van waar bootvluchtelingen tegenaanlopen kregen we ook nog te maken met kort van te voren aangekondigde “sprekers”: Lodewijk Asscher en Diederik Samsom. Lodewijk sprak in een video boodschap over emancipatie en dat dat niet enkel een vrouwenzaak maar ook een mannenzaak in. Diederik sprak de aanwezigen in de zaal toe met zijn plan voor mevrouw de “vice” premier, waarna hij door de zaal kritisch werd ondervraagd.

Duidelijk werd dat de aanwezigen de positie van de vrouwen binnen onze partij van belang vinden en aan de orde stellen. Voorzitter Attiya Gamri heeft aankondigt dat het ViP tijdens grotere partijbijeenkomsten een rode stoel gaat meenemen. De rode stoel staat symbool voor de feminiene kracht in onze partij en daagt de vrouwen in onze partij uit om hierop plaats te nemen.

Het ViP kijkt terug op een inspirerende middag en is voornemens de traditie van het festival ook volgend jaar voor te zetten. Heb je interesse om te helpen met het organiseren van het festival in november 2017? Geef je dan nog op bij één van de bestuursleden.

Namens het ViP-bestuur,

Attiya Gamri, voorzitter ViP
Ellen Geist, hoofdorganisator ViP festival 2016